Вооружен упад на центар за обука на полицајци во Пакистан: 59 загинати

Во реализиран упад од страна на 6 вооружени напаѓачи на еден центар за обука на полицајци во близина на градот Квета во покраината Белуџистан во југозападниот дел на Пакистан загинаа 59 кандидати за полицајци, а 117 лица се ранети.