Вооружен напад врз зградата на Универзитетот Перм во Русија

 

 

Во вооружениот напад врз зградата на Универзитетот Перм во Русија, животот го загубија 8 лица.

Рускиот истражен комитет соопшти дека во вооружениот напад загинале 8, а 6 лица се повредени.

Министерството за внатрешни работи извести дека напаѓачот бил фатен.

Прес-службата на универзитетот објави дека некои студенти и наставници се затворени во училниците.

На видеата објавени на социјалните мрежи може да се види како учениците побегнале скокајќи од прозорците.