Во француската католичка црква од 1950 година досега идентификувани илјадници педофили

Според претседателот на независната комисија од чија страна се истражува скандалот со сексуално злоставување во француската католичка црква, од 1950 година досега во црквата се идентификувани илјадници педофили.