Велика Британија ја обвини Русија дека се обидува да постави проруски лидер во Киев

Во период кога растат стравувањата во однос на тоа дека Украина ќе биде окупирана од страна на Русија, Велика Британија ја обвини Русија дека се обидува да постави проруски лидер во Киев.