(ВИДЕО) Жалост во Русија

Рускиот претседател Владимир Путин на привремениот спомен простор за жртвите кои загинаа во терористичкиот напад на метро станицата во Санкт Петербург положи црвени каранфили.

Властите соопштија дека според остатоците кои беа пронајдени по експлозијата во метрото, голема е веројатноста дека нападот бил извршен од страна на самоубиствен напаѓач, додека конкретните резултати ќе се одбијат по ДНК тестовите.

По експлозијата во градот Санкт Петербург владее шок и жалост. По последниот терористички напад беше зголемена безбедноста по метро станиците и аеродромите.