(ВИДЕО) Поплава во Грција

Поплавата во Грција која ги погоди подрачјата Мандра, Неа Перамос и Мегара во околината на Атина предизвика човечки жртви и луѓето беа заробени во куќите и автомобилите.

По поплавата која беше причина за смртта на 15 лица, премиерот Алексис Ципрас прогласи национална жалост.