(ВИДЕО) План за пуштање на пандите во природа во Кина

План за пуштање на пандите во природа во Кина.

Истражувачите на гигантскиот Центар за заштита и истражување на пандите во кинеската провинција Сичуан, планираат да пуштат две панди во природата со цел да ја обноват популацијата на дивите панди во природата.