(ВИДЕО) Бродот носач на авиони Џорџ Вашингтон во Источниот Медитеран

Во рамките на борбата против тероризмот, бродот носач на авиони Џорџ Вашингтон кој поради својата големина често се нарекува и пловечки остров, се наоѓа во Источниот Медитеран.

Турција, авионите кои полетуваат од овој брод ги ориентира кон целите на ДЕАШ.

На бродот кој се нарекува и пловечки остров работи 5 илјади персонал.

Командантот на бродот бригадниот генерал Кенет Витесел рече дека да не беше соработката и пријателството со Турција, не ќе можеа да водат ефикасна борба против тероризмот.