(ВИДЕО) Акција за спасување на еден слон од морето во Шри Ланка

Поморските сили на Шри Ланка спасија два млади слонови кои беа одвлечени во морето на крајбрежјето Тринкомале.

Чамците на крајбрежната стража слоновите ги оставија во шумата Фул Поинт.

Поморските сили на Шри Ланка исто така претходно имаа спасено слонови кои беа одвлечени во морето.