Ураганот Метју во Доминиканската Република

Најсилниот ураган во последните 10 години ураганот Метју по Хаити и Куба ја погоди и Доминиканската Република. Димензиите на штетата предизвикана од ураганот кој ги погоди градовите, земјоделските посети и туристичките одморалишта поради прекинатата комуникација се утврдува тешко.