Уништено возило натоварено со бомби на терористичката ДАЕШ

Продолжува операцијата за спасување на Мосул од терористичката роганизација ДАЕШ која започна координирано заеднички од страна на ирачката армија и силите Пешмерги и која е поддржана и од меѓународната коалиција.