Светот се збогува со легендарниот боксер Мухамед Али

Градот Луисвил во сојузната држава Кентаки во САД, родниот град на легендарниот боксер Мухамед Али кој поради респираторни проблеми почина на 74-годишна возраст се подготвува за едната од најголемите и најзначајните церемонии во својата историја.