Стампедо на погребот на иранскиот генерал Касим Сулејмани во Кирман: Има голем број загинати и повредени

За време на погребот на иранскиот генерал командантот на Силите „Кудс“ поврзани со Иранската Револуционерна гарда Касим Сулејмани кој беше убиен во воздушен напад на САД, во неговиот роден град Кирман, дојде до стампедо во кое загинаа најмалку35 лица, а приближно 190 лица се повредени.