Сиријците се враќаат дома

Првата група од 292 Сиријци кои по воената операција што започна на турската граница пред две недели тргнаа на пат, пристигна во Џераблус.

Според жителите на Џераблус, моменталната состојба е добра но се соочуваат со недостиг на леб и електрична струја.