Силна песочна бура го погоди Ирак

Силна песочна бура го погоди Ирак.

Песочните бури во шест ирачки градови со денови резултираа со смрт на едно и хоспитализација на илјадници лица.

Се смета дека зголемената суша, деградацијата на почвата и намалувањето на врнежите ја предизвикаа седмата песочна бура во земјава во последните месеци.