Расте бројот на човечките загуби во поплавите во Њујорк, во САД

По смртта на повеќе од 40 лица за време на силниот дожд и ненадејните поплави до коишто дојде синоќа, Националната метеоролошка служба издаде предупредување за можни поплави во Њујорк.