Протести против израелскиот премиер Нетанјаху во Париз

Голем број здруженија за солидаризација со Палестина, осудување на масакрите во Газа и на страната на бојкотирање на продажбата на израелските производи произведени на окупираните територии, организираа протести на најпознатата авенија Шанзелизе и на плоштадот на Инвалидите во Париз.