Прослави во Багдад по повод ослободувањето на Мосул од ДЕАШ

Откога премиерот на Ирак Хајдар ел Абади ја прогласи победата над ДЕАШ во Мосул граѓаните на Багдад излегоа на улиците за да ја прослават победата.