Продолжуваат вооружените судири во Мосул

Додека продолжуваат вооружените судири помеѓу ирачките армиски единици поддржани од коалицијата под водство на САД и терористичката организација ДАЕШ жителите на маалото Шаима одбиваат да ги напуштат своите домови.