Продолжува напредувањето на Слободната сириска армија кон центарот на Ел Баб

Слободната сириска армија која во рамките на операцијата Еуфратски штит е поддршана од Турските вооружени сили продолжува да кон центарот на Ел Баб кој се наоѓа во рацете на терористичката организација ДАЕШ, североисточно од Алепо.