Претепан Евреинот од редот Хареди кој сакаше да купи смарт телефон

 

Еврејска група од ултра-православните Евреи Хареди го претепаа младиот Евреин од нивната заедница во окупираниот источен Ерусалим, во продавницата каде сакаше да купи паметен телефон.

Оваа православна еврејска секта забранува употреба на модерни технологии како што се телефони, телевизори и компјутери во нивните собранија.