Последни евакуации од Алепо

Во период кога сирискиот режим се подготвува да ја воспостави целосно контролата во градот Алепо и последните цивили и опозиционери чекаат да бидат евакуирани од областа.

Портпаролот на генералниот секретар на ОН Стефан Дујарич истакна дека со владата и групите во регионот бил постигнат договор за испраќање на 20 посматрачи во источен Алепо за надгледување на евакуацијата.