Ники Хејли пред СБ на ОН:Русија и Асадовиот режим во Идлиб реализираа повеќе од 100 воздушни напади

Постојаната претставничка на САД во Обединетите нации (ОН) Ники Халеј  во своето обраќање пред Советот истакна дека Русија и Асадовиот режим во Идлиб реализираа повеќе од 100 воздушни напади.

Халеј рече: „Русија, Иран и Асадовиот режим не се заинтересирани за политичко решение. Турција тоа го разбра минатата недела. Таа побара да се постигне прекин на огнот меѓутоа Русија и Иран не го прифатија овој предлог на Турција.“