Митинг за поддршка на Алепо во Белгија

Во белгискиот главен град Брисел се одржа митинг за поддршка на цивилите кои останаа во областа под опсада во градот Алепо. Група учесници на митингот кои се собраа пред министерството за надворешни работи запалија свеќиња во чест на загинатите деца и цивили во Алепо.