Мексико приведе десетици мигранти од Хаити депортирани од страна на САД

Мексиканските власти приведоа некои мигранти и баратели на азил од Хаити кои неодамна избегаа од границата со САД, додека некои мигранти почнаа да се испраќаат на југот на границата со Гватемала.