Макрон покриен со венци предмет на потсмев

Макрон, покриен со цвеќиња, стана предмет на потсмев: Кога францускиот претседател Емануел Макрон беше пречекан со венци со цвеќиња и школки за време на неговата посета на Француска Полинезија, на твитер стана мем „Подвижен венец“. Макрон во посета на островот Манихи престојуваше по повод изградбата на засолниште од цунами.