Јужните сојузни држави на САД зафатени од силна бура и ураган

Во силната бура и ураганот кои што ги погодија јужните сојузни држави на САД животот го загубија 18 лица...

Ураганот предизвика големи штети во сојузните држави Џорџија, Мисисипи, Алабама и Тексас каде што беа срамнети со земја стотици станови.

Во 7 населени места во сојузната држава Џорџија е прогласена вонредна состојба.