Јамајка подготвена за ураганот Метју

Јамајка е подготвена за силните врнежи од дожд и поплавите кои што ќе пристигнат со ураганот Метју кој напредува со јачина од 4 степени. Училиштата се затворени и се преуредени во скривници.