Израелски војник со коленото пристисна на вратот на чувар на Месџид-и Акса

Израелските војници уапсија еден од чуварите на Месџид-и Акса.

Објавени се снимки од моментот на коишто се гледа како израелските безбедносни сили за време на апсењето на едниот од чуварите на Месџид-и Акса го легнуваат чуварот на земја и притоа еден од израелските војници го става своето колено и притиснува на вратот на чуварот.