Ирачките единици напредуваат во југоисточниот дел на Мосул

Ирачките армиски единици соопштија дека по маалото Ал-Интисар го зазеле од терористичката организација ДАЕШ и маалото Ал-Митаг во југоисточниот дел на Мосул.