Илјадници Венецуелци во Каракас одржаа митинг за поддршка на претседателот Мадуро

Венецуелскиот министер за надворешни работи Хорхе Ареаза во говорот што го одржа пред големиот број насобрани на плоштадот Моралес во Каракас истакна дека се уапсени 6 лица кои се наоѓаат во позадината на обидот за атентат.