ЕУ на турско-грчката граница тестира „звучен топ“ за спречување на илегалниот влез на мигрантите

Таканаречениот „звучен топ“ кој испушта заглушувачки звук од долг дострел, е дел од експерименталната опрема што Грција ја тестира во должина границата со Турција, а со цел да го спречи илегалниот влез на мигрантите во Европската унија (ЕУ).