Група демонстранти запалија згради во Басра на југот на Ирак

Во градот Басра на југот на Ирак каде што се вади проближно 80-насто од ирачкта нафта од 8 јули досега се одржуваат протести против недостатокот од јавни слуги, електрична енергија и вода и невработеноста и корупцијата