Дворецот на Садам претворен во рушевини

Ирачката армија во рамките на операцијата за ослободување на Мосул од терористичката организација ДАЕШ ја воспостави контролата над дворецот на Садам и околината.

Дворецот е изграден од страна на соборениот ирачки претседател Садам Хусејин и беше користен од негова страна.