Дивите коњи во Јужна Аризона

Брус Хафнер, пилотот на хеликоптерот кој леташе над една ненаселена област во сојузната држава Аризона во САД, забележа облаци од прашина и ги сними дивите коњи. На југот на Феникс во Аризона во Индијанскиот резерват на реката Гила се претпоставува дека има некаде околу 1000 диви коњи. Овие диви коњи се од расата на шпанските коњи кои биле донесени во областа во 1500-тите години.

 

.