Денес Азербејџан ја одбележува 25-та годишнина од независноста

Претседателот на Азербејџан Илхам Алијев рече дека независноста е незаменлива за Азербејџан.

Со гигантските енергетски проекти и проекти за развој што ги оствари Азербејџан стана модел земја за регионот и светот.

Во меѓувреме претседателот Реџеп Тајип Ердоган на братски Азербејџан  ја честиташе 25-та годишнина од независноста.

Во пораката преку профилот на социјалната мрежа, претседателот Ердоган рече:

Искрено име го честитам 18 октомври, Денот на независноста на пријателскиот и братски азербејџански народ и претседателот Илхам Алијев.