ДЕАШ ја претвори Ел Нур Џамијата во Мосул во урнатини

ДЕАШ ја претвори Ел Нур Џамијата во Мосул во урнатини.

Оваа џамија потекнува од 12 век а нејзиното минаре имаше иконска вредност.

 


Тагови: деаш , џамија , мосул