Бројот на жртвите во ураганот Флоренс во САД се искачи на 23 лица

Гувернерот на северна Каролина Рој Купер во дадената изјава за печатот истакна дека поради ураганот Флоренс во оваа сојузна држава животот го загубија 17 лица.

Во Јужна Каролина, друга сојузна држава која е погодена од ураганот Флоренс се истакнува дека досега животот го загубија 6 лица.