Бројот на жртвите по ерупцијата на вулканот Фуего во Гватемала достигна до 99 лица

Во објавеното соопштение од Националниот институт за форензичка наука се истакнува дека освен тоа што расте бројот на загинатите 192 лица сеуште се водат како исчезнати.