Борбата со зимските услови на цивилите кои бегаат од Мосул

Цивилите кои поради вооружените судири помеѓу ирачката армија и терористичката организација ДАЕШ се принудени да ги напуштат своите домови и кои се сместуваат во бегалските кампови во околните области на Мосул со доаѓањето на зимата се соочуваат со уште поголеми тешкотии.