Американската морнарица ја тестираше готовноста на носачите на авиони со активирање експлозив

Американската морнарица ја тестираше борбената готовност на новите носачи на авиони со активирање експлозив во близина на носачот на авиони УСС Гералд Р Форд во Атлантскиот океан. Подводната експлозија е евидентирана дека е еквивалентна на земјотрес со јачина од 3,9 степени.