Ајфеловата кула „облеана во црно“ за народот во Алепо

Ајфеловата кула како симбол на францускиот главен град Париз во знак на солидарност со народот во источен Алепо кој се наоѓа под опсада синоќа ги изгасна своите светла и беше „облеана во црно“.