(ВИДЕО) Жандармериските тимовите во помош на љубителите на скијање

Жандармериските тимови за пребарување и спасување во помош на љубителите на скијање.

Жандармериските тимови за пребарување и спасување кои деноноќно дежураат во околината на скијачкиот центар Џибилтепе во Сарикамиш кај Карс, во текот на скијачката сезона спасија 412 лица кои излегоа од пистите, се повредија или пак се изгубија во околното шумско подрачје.