Турскиот борач во грчко-римски стил во категоријата до 130 кг Риза Кајаалп стана европски шампион

На Европското првенство во борење во Автономната Република Дагестан во составот на Руската Федерација турскиот борач во грчко-римски стил во категоријата до 130 кг Риза Кајаалп го освои првото место и по 8-ми пат стана европски шампион.