Рамил Гулијев освои златен медал на трката на 200 метри на ЕП во атлетика

Златниот медал на финалната трка на 200 метри мажи на Европскто првенство во атлетика го освои Рамил Гулијев.

Третиот ден на ЕП во атлетика во Берлин, во вечерните часови се одржа финалната трка на 200 метри мажи.

Турскиот репрезентативец Гулијев со резултат од 19,76 секунди ја освои шампионската титула на првенството и го собори досегашниот рекорд на Турција.

По освојувањето на златниот медал на минатогодишното Светско првенство во Лондон, Гулијев првото Европско првенство го освои со тоа што собори рекорд.

Британскиот атлетичар Нејтнел Мичел-Блејк со резултат од 20,04 секунди го освои сребрениот, додека швајцарскиот атетичар Алекс Вилсон со ист резултат го освои бронзениот медал.