Кампања „ДА за силна Турција" од светот на фудбалот

На кампањата која што ја започна поранешниот фудбалер, технички директор и коментатор Ридван Дилмен во врска со референдумот за уставни измени, дадоа поддршка и познатите турски фудбалери Арда Туран и Бурак Јилмаз.

Кампањата „ДА за силна Турција“ на референдумот за уставни измени наиде на силен одек и со голема брзина почна да се проширува и во другите сфери низ целата земја.