Гебресласие од Еритреа победник на Њујоршкиот маратон

 

Во Њујорк се одржа познатиот маратон кој привлече голем број атлетичари од целиот свет

Гирмај Гебресласие од Еритреа во машка конкуренција и Кенијката Мари Кеитани во женска конкуренција пристигнаа први на целта.