Величествена програма по повод 565-годишнината од освојувањето на Истанбул

По повод 565-годишнината од освојувањето на Истанбул е подготвена величествена програма на брегот на Босфорот пред Конгресниот центар Халич каде што на некаде околу 50 метри од брегот на површината на морето е поставена специјална платформа.