(ВИДЕО) Вратени Асирските урнатини од ДАЕШ

Асирските урнатини во Ирак кои се наоѓаат на Списокот на светското културно и природно наследство на УНЕСКО беа вратени од ДЕАШ.

Терористите покрај тоа што се обидоа да нанесат штета на големиот влезен лак на градот Асур, лаковите сеуште стојат на нозе и според еден локален историчар, причинетата штета на историските урнатини може да се оцени за безначајна и мала.