(ВИДЕО) Во Турција дојдоа 3 милиони 336 илјади германски туристи

Министерот за клутура и туризам Нуман Куртулмуш рече:

„Ако се земат во предвид политичките реторики кои се употребуваа против Турција за време на изборните кампањи во Европа, тогаш 3 милиони 336 илјади германски туристи не требаше да дојдат во Турција.

Германските граѓани кои од страна на толку високи државни и политички функционери беа предупредени да не одат во Турција бидејќи Турција наводно не била безбедна земја, навистина требаше да потпаднат под неповолното влијание на овие искази.

Последните случувања уште еднаш ги потврдија нашите реторики. Јазикот и реториката на политиката е едно, а на туризмот нешто друго.“